Let´s go, go, go!


Här är det full fart. Som jag trodde plus lite till. Har insett att dessa sex månader kommer gå sjukt fort! Idag har vi åker runt och tittat på de 57 hotell som finns är. Vi ska kunna alla namnen på hotellen, deras förkorningar samt var de ligger. Busschauförrerna hittar nämligen inte till dem, det ska vi göra. Utöver detta ska vi kunna en hel massa annat. Igår lyssande jag på föreläsningar i 12 timmar. Har insett att mina matvanor kommer behöva ändras :P Igår åt jag middag vid elva beståande av vitt bröd och jordgubbsyoghurt. Det posititva är att nästa vecka börjar jag jobba på hotellet och gissa vilka som får äta gratis där, just precis vi som jobbar där. Great!

Jag bor i en toppenlägenhet. Vi har tvättmaskin (!) och bor fem min från hotellet. Lite bilder finns här.
Bara bilder från utsidan men insidan är också toppen! Har inte hunnit handla än men har bott någon här innan så fanns lite saker sen innan. Jag har två enkelsängar om någon vill komma ochj hälsa på :) Bor med en kille från Danmark som ska jobba på samma hotell som mig. Han har det finare rummet eftersom han har jobbat några säsonger men mitt är fint det med.

Idag har jag kört bil i Alanya, en upplevelse i sig. De kör ju lite mer agressivt än hemma, men som ni ser lever jag fortfarande så oroa er inte. Men tack och lov att jag har andra med mig i bilen för mitt lokalsinne är inte att lita på.

Jag har en toppenchef som är positiv och glad till allt. Hon har gjort några säsonger här och även jobbat inom Sungarden där jag ska vara. Även han som sätter scheman på hotellet är bra, lyssnar och frågar hur vi vill ha det. Som första säsongare är det mycket nytt och MYCKET att lära. Jag är ofta trött och får inte mycket sömn, men alla man arbetar med är så positiva vilket gör det mycket lättare. Befolkningen som bor här och våra samarbetspartners är även de jättehärliga. Jag hade mina fördomar men är jag bara trevlig mot dem är de också jättettrevliga.

På hotellet kommer jag inte bara ha sportaktiviteter utan vi kommer få välja vad vi vill göra. Vilket jag tycker är bra då arbetat kommer vara väldigt varierat. Om jag vill kommer jag nu redan denna säsong ha möjlight att prova vara byguide en vecka. Även om jag mest kommer vilja ha sportaktiviteter, dels för att det är så kul men även för motionen. Tid för träning finns knappt och man äter som när man är på semester. Nej men se där efterrättsbuffé, mer självdisciplin tack!


Till sist vill jag bara berätta att killarna här nere tycker att jag har en gnällig dialekt. Vet inte om jag kan hålla med om det. Vad tycker ni där hemma?

Ha det toppen nu för det kommer jag att ha!

Stor kram

Hejdå och kontakt

Ikväll åker jag :D Har inte fått ihop resväskan än vilket verkar bli en utmaning. Särskilt eftersom allt inte är i än. Fast det kan jag säga att jag har fått i mycket i väskan. Eller mycket och mycket. Det är mitt liv det närmaste halvåret så beror på hur man ser det.

För er som vill hålla kontakten med mig när jag är borta finns utöver bloggen, facebook och skype. Mitt skypenamn är lthegel, så de som vill kan lägga till mig där. Fast än man får boka tid så vi är inne samtidigt. Kommer kanske inte vara särskilt aktiv någonstans eller så är jag jätteaktiv. Det återstår att se.

Overkligt

Nu börjar nervositeten komma krypande. Imorse var jag så nervös att jag mådde illa, fick knappt i mig frukosten. Så är jag, är jag nervös resulterar det oftast i illamående och jag kan inte äta. Något som får övas bort i Turkiet, för äta och dricka behöver jag ju göra i den värmen :)

Jag har inte riktigt fattat att jag ska bo utomlands i nästan 6 månader. Det känns overkligt, men spännande och förväntansfullt. Något jag vill jättemycket, men som sagt overkligt. Förhoppningsvis kanske jag fattar lite mer när jag sätter min fot där imorgon. För planen verkar avgå som planerat nu, bara med lite tidigare eller senare avgångar. Men de flyger! Nu vet jag inte när nästa uppdatering kommer att bli, kan bli imorgon eller när jag skaffat internet där nere. Nu ska jag i alla fall packa väskan (nej, jag har inte gjort det än), fixa med musik och äta Ben & Jerrys. Em fredagskväll med fix och mys, precis vad jag behöver :)

Packning

Jag är lite stolt över mig själv. Delvis för att jag packar så pass sent jag gör, hade aldrig hänt för ett par år sedan och även för att jag med hjälp av Karro har sorterat ut lite kläder OCH ett par skor (!) ur packningen. Vilket betyder att jag har gått från 9 par skor, till 6 par. Mycket bra gjort tycker jag :) Jag har inte försökt att få i allt i väskan än vilket ni kan se på bilderna men jag har i alla fall lagt fram allt som ska med.
Till höger, kläder som sorterats ut.

Det har även kommit snö här i Gävle idag. Ganska mycket snö faktiskt. Hade tänkt att ta en morgonpromenad i Hemlingby men la ner det när jag såg hur snön vräkte ner. Dessutom är det mycket annat som ska fixas, saker ska upp på vinden, musik på nya datorn, läsa papper från VING m.m. Är kanske bäst att sätta igång nu.
Lyckas inte vrida bilden rätt så ni får den såhär. Utanför mitt fönster imorse.

Vulkanoro

Nu behöver jag skriva av mig lite över den där vulkanen, precis som alla andra. Men det är det enda som upptar mitt tänkande just nu. Hur aktiv är den, hur går flygtrafiken, när kan den sluta? Läser allt jag kan komma åt. Suger åt mig all information som en torr trasa som läggs på en blöt diskbänk, fin metafor där.

Egentligen är det ingen idé att jag oroar mig, jag kan ändå inte gör något åt situationen. Kan inte precis hoppa ner i vulkanen och sätta på ett lock, men oj vad jag vill. Min största oro är att den ska hålla på så pass länge att jag inte kommer komma ner till Turkiet överhuvudtaget. Eller om jag väl kommer ner hur blir det då med alla gäster på hotellet? Inga gäster - inga sportaktiviteter, enkel ekvation det där. Samtidigt känns det som att resebolagen måste lösa situationen på något sätt förr eller senare. Annars går de back alldeles för mycket ekonomiskt. Lite läskigt hur stor påverkan naturen har på världen ibland.

Förmågan att sova överallt

Jag har svårt att sitta still utan att somna. Om jag har gjort mycket under dagen har jag till en början svårt att sitta stilla överhuvudtaget. Men när jag väl kommit till ro och satt mig tar det inte lång stund innan mina ögon vill falla ihop. Detta hände bl.a. idag när jag körde bil hem från Stockholm. Inte så bra kanske. Men tog en paus och sen klarade jag av de sista milen. I övrigt hade jag två bra dagar på Yasuragispa med mamma. Om vi bortser från lite villovägar med bilen men sånt får man räkna med.

Just nu funderar jag mest på om jag kommer komma ner till Turkiet med tanke på det vackra rökmolnet från Island. Men om jag inte kan flyga kanske jag får åka buss, eller tåg eller bil. Eller kanske cykla rent utav. Jag ska ju ändå vara Sports Host. Förstå vilken utmaning, och med resväskan fastspänd. Någon som vill cykla med?

Ge mig!

Nu har jag läst om Alanya och Turkiet. Vad det finns mycket att göra! Jag sitter här och dreglar över vattenparker och forsränning. Jag kommer vara ett barn på nytt, även om jag nog kommer vara lite skraj när jag ska ner för den där forsen. Nu är bara frågan hur jag ska hinna med allt. Jag är ledig en dag i veckan, men jag vill ju inte åka på det här själv. Då gäller det att någon annan är ledig samma dag som mig och det kräver planering. Är lite trist att vi på Sungarden kommer bo en kvart från de andra guiderna med bil. Jag hade gärna haft dem i samma hus, så bodde de förra säsongen. Men jag hoppas det ska gå att ordna för jag vill hinna träffa alla jag lärde känna på utbildningen. Känns som att det kan bli svårt att få det att gå ihop men vill man någonting tillräckligt mycket så ska det ju gå. Det måste helt enkelt gå! :)


Shopping och packning

Ny resväska - check, nya arbetsskor - check, fotoalbum, njae. Jag fick det mesta jag skulle ha idag i alla fall. Fotoalbum är så dyrt så tänkte beställa på internet istället. Så blir det när man har beställt för stora kort, morr. På bilden nedan är mitt försök att få ordning bland korten som kom i en salig röra, inte konstigt eftersom jag skickade in dem så. Var kanske bättre innan digitalkameran kom ändå ;)


Så var det det här med packningen. Min resväska rymmer 95 liter tror jag men den känns liten :P Nu när arbetsskorna ska med vill jag ha med mig nio par skor, lite väl mycket kanske. Men jag ska försöka att inte ha så mycket vardagskläder med mig, utan "bara" fest- och träningskläder. Känns som att det kommer gå sådär men jag ska allt göra ett försök. Uppdatering om det kommer senare. Imorgon ska jag i alla fall åka till Strängnäs och träffa Ellinor och Tobias som jag gick kursen med på Mallis :D

Andas in och ut

Jag håller på att bli galen på att designen inte är lika lätthanterlig på blogg.se som på blogspot. Vet t.ex. inte hur jag ska göra för att få stycken i texten och skulle vilja ha en egen bild överst. Men eftersom jag är så nyfiken som jag är vill jag hellre se hur många läsare jag har än att designen är snygg. Herregud, ibland går min nyfikenhet överstyr.

Funderingar inför resan

Jag har en ny blogg med tråkig design men med förhoppningsvis roligare intressantare inlägg.
Här tänkte jag uppdatera er om mitt liv i Alanya. Eftersom jag inte är den bästa på att höra av mig får jag se hur ofta bloggen kommer att uppdateras och för er som inte redan har det kan jag tipsa om bloggkoll.se där man kan logga in och se om bloggen har uppdaterats.
Hur som helst är jag nu hemma efter två helt underbara veckor på Mallorca. Vi har pluggat, pluggat och pluggat lite till. Ätit på restaurang, festat lite och umgåtts. Jag ville inte åka hem och har inte riktigt förstått att jag varit där. Något jag förstår ännu mindre är att jag om mindre än två veckor befinner mig i Turkiet. Igår kväll kände jag att jag ville åka NU, jag ville inte vara i Sverige. Just nu känns det bra med en period hemma (har insett att den kommer gå väldigt snabbt). Har en massa tankar i huvudet, saker jag bör göra innan jag åker och olika funderingar. Mycket handlar om packning. Vad ska jag ha med mig? Det mesta är på det mentala planet, funderingar och tankar jag inte orkat ta itu med än. Men när jag väl kommer ta tag i dem kommer det att gå undan det kan jag lova er.
Under mina två veckor på Mallorca var jag mycket mer spontan än vad jag är hemma. Jag tränade även mindre och åt sämre. Så nu vet jag hur min nya livsstil kommer se ut. Jag gillar spontaniteten men det där andra vet jag inte.

RSS 2.0