Insekter


De är överallt, för någon dag sen halvmosade jag en kackerlacka. Den satt på väggen när jag skulle gå till jobbet och eftersom jag inte kan döda en mygga kan jag inte heller döda en kackerlacka. De krasar tydligen när man mosar dem. Jag fångade den i en kaffekopp men råkade mosa spröten på den så det blev märke på väggen. Jag mådde illa och hade rysningar hela vägen till jobbet. Det har varit min största skrcäk sen jag kom ner hit att få in en kackerlacka i lägenheten. Vet inte hur det gått till då jag alltid har fönster och dörrar stängda just för att det inte ska komma in några insekter. Men det är bara att inse fakta, de gillar mig. Idag hade jag tre flugor på mig när jag solade, så de gillar mig med eller så luktar jag jävligt illa.

Idag var vi på katamaran båttur. Jag fick åka vattenskoter så jag var nöjd :) Men märks att jag är mindre känslig mot värmen. Var säkert runt 30 grader men jag frös, japp. Minst 40 ska det ju vara ;)

Malin tycker jag är osocial nu och det är jag så dags att sluta. Ska kolla på alla som klätt ut sig i halloween kostymer ikväll. Tur att klockan ställs tillbaka en timme inatt.


Jag älskar min kollega Malin, hon kan vara den snyggaste jag träffat alltså, och jävligt rolig!!


Tandupdate och välkomstmöte


Nu förstår ni har jag varit hos tandläkaren och jag brukar inte vara rädd. Det var inte någon dålig tandläkare utan blev lite rädd när han sagt att nerven dött. Det är därför jag knappt har nån känsel i den. Sen har den blivit grå och det beror på blod inne i tanden. Jag fick en bedövningspruta och har tagit bort den döda nerven samt har medicin bakom tanden. Ska dit 2-3 gånger till och allt som allt kommer det gå på några 1000. Tur att jag har försäkring säger jag bara. Annars har jag sagt till de andra två att vi ska dela det på tre, då det faktiskt var lite av deras fel att jag ramlade ;) Hade det ena sagt att hon redan fått svar på frågan och det andra inte sagt att jag inte behövde skynda mig hade jag aldrig sprungit och detta aldrig hänt. Men detta är gjort och jag har ett minne för livet.

Har även hållt i mitt första välkomstmöte. Det jag är mest orolig för är att det inte ska komma några gäster. Men det var cirka 20 stycken där och jag pratatde glatt på. Oerhört bra om jag får säga det själv för att vara första gången, det jag bör tänka på är att prata lite långsammare. Det vanliga med andra ord :) Jag skulle även vilja kunna skämta till det, men det får jag i så fall ta efter några gånger.

I helgen är det halloween och vi ska pynta lite här på hotellet. Däremot har jag inte själv bestämt mig för om jag ska klä ut mig och gå ut eller inte. Jag tror inte det, har aldrig tyckt att det är särskilt kul. Däremot ska barnen på hotellet få måla mig imorgon i barnklubben, om jag kommer ihåg ska jag ta en bild så får ni se resultatet. Jag tror det kommer bli ett oerhört fint konstverk, med mig som bakgrund kan man bara lyckas :)

Day off


Idag har vi varit lediga. Jag sov ut så gott jag kunde, till klockan 10 sen gick jag upp. Varje dag jag jobbar tänker jag att på min fridag ska jag sova ut men har lite svårt för det. Men det behövs för fredagar är våra partykvällar ;) Igår började kvällen med tapas och vin och sen fortsatte det med dans. Jag höll mig någorlunda lugn och åkte hem vid 2-tiden helt slutkörd i benen. Detta för att jag rörde på mig så mycket igår. Har inte hittat något gym än men det kan ta sin tid. När man kommer från en säsong där man lärt sig det mesta och finner glömmer i alla fall jag lätt bort hur mycket det var i början. Nya saker att lära sig, hitta närmaste och bästa mataffären, köpa saker till lägenheten, hitta ett gym m.m.

Idag skulle jag ha besökt ett tandläkare men de hade semester, var lediga o.s.v. Har hur som helst numret till en nu som jag ska ringa till på måndag. Min framtand har blivit gul jämfört med innan så känns bäst att kolla upp det. Har även varit en sväng på stranden. Sanden är superfin och len här, känns som att gå på sammet. Vattnet är inte 30 grader men jag kom i, men det hade inte mamma gjort.

Just nu sitter jag och tittar på "Vänner" från början, en av dem jag jobbar med har med sig alla säsonger. Tur det för mina filmer skulle inte ha räckt länge. Har en kväll då jag inte känner för nåt, varken läsa, se på film, går ut, sova eller nåt annat. Då tänkte jag att jag skulle blogga så blir i alla fall ni glada :)

Graciöst var ordet


Jag sjunger graciöst, åker rutschkana graciöst, dansar graciöst och nu faller jag även graciöst. Jag har redan berättat för mitt team att jag faller då och då, eller snubblar och oftast går det bra. Alldeles nyligen sprang jag vid poolen för att jag skulle kolla en sak åt en gäst. Ja, jag vet man ska inte springa vis poolkanten men det brukar ju gå fint. Men inte denna gång. Jag skulle ta en kurva lite snyggt och i samma stund som jag rundar solstolen faller jag framåt. Tar i lite med händerna men den största smällen fick mitt ansikte ta. Ligger chockad kvar och badvakten som bara pratar spanska, nej inte det minsta snygg, frågar hur det gått. Jag försöker le men känner hur läppen svullnat så blir nog mest en konstig grimas. Går in till kollegan berättar vad som hänt och frågar hur mina tänder ser ut. Strunt samma i skrubbsår och svullen läpp, jag hade ju ingen känsel i två av mina tänder. En bit av ena tanden har lossnat men jag hoppas at den andra ska sitta kvar. Mina kollegor skrattar och frågar hur jag lyckas med allt. Mitt svar: Jag vet inte :)


Början på något nytt

Det är bra att vara guide, man får observera en massa utflykter och det är alltid kul :) Nu har vi varit på båttur där vi bl.a. åkte speedboat och såg alla fiskar under vattnet. Det senare var väl inte min favorit direkt, tycker det är lite obehagligt, får för mig att de ska bita mig eller nåt. Åkte även mycket graciöst ner för en rutschkana med såpa på. (Ni kan ju tänka er hur det såg ut ;)).

 Utsikt från båten

Har åkt runt på FUE i bil och sett stora delar av ön. FUE ser ut som ett månlandskap då det är väldigt torrt här och mycket sand. Man tror att ön bildades av en massa vulkanutbrott för flera tusen år sen och det kan förklara lite varför ön ser ut som den gör. Under denna dag var den absoluta höjdpunkten att mata jordekorrar. De var helt underart söta!



Den senaste utflykten var på en djurpark där vi såg allt från papegojshow till reptilshow. I den senare ingick en hel del ormar som de gick runt med i publiken. Var lite obehaglig till mods först men fick påminna mig om att jag hållit i en boaorm så tillslut gick det fint. Var dock glad för att jag inte gick fram på scenen där man fick en STOR orm runt halsen utan att man visste om det. Känner att det är något jag får ta successivt. Fick också en mysig puss av min framtida man, ett sjölejon.



Vi har hunnit med att gå ut en gång tillsammans med Apollo. Det var en jätterolig kväll som började med supergoda tapas och sedan dans och karaoke. Japp, jag sjöng för full hals tillsammans med en annan, ”God morgon världen” med Jimmy Jansson. Sen att det inte var så många skandinaver där är en annan sak men vi hade sån inlevelse så det gjorde inget.



Idag har vi fixat en del inför de första gästerna som kommer imorgon. Jag har gjort iordning det jag kan i barnklubben och pärmarna har körts ut på hotellen. De första gästerna är danska så det ska bli spännande, 30 tröööve, tycker inte om det talet. Ikväll blir det pizza och filmkväll tillsammans med kackerlackorna, hoppas den är borta nu bara. Inte i min lägenhet tack och lov (!), har tillräckligt svårt att somna ändå då jag bor på nedre plan. Men det är en bra övning att sova längst ner så jag lär mig det nån gång med.

Ha de :)

Bilder kommer när jag har tid och lust, mest på facebook.


Same, same but diffrent


Jag lever så nu vet ni det :) Även om jag trodde att planet skulle störta när vi landade p.g.a. all turbulens. Men jag tittade på flygvärdinnan för hon såg lugn ut så då andades jag lite mer.

Det är lättare att koppla och förstå att jag befinner mig på FUE än vad det var att jag bodde i Turkiet. Jag bor jättefint, och helt ensam i en lägenhet med vardagsrum/kök, sovrum med dubbelsäng och badrum med tvättmaskin. Inte allt för pjåkigt med tanke på att jag hade föreställt mig det värsta, men detta är toppen! Har verkligen haft tur med boende. Så om någon vill komma och hälsa på mig ensam så kan hon/han gärna bo här. 

Har inget internet i lägenheten än och vet inte hur bra det kommer vara om och i så fall när jag får det men då kommer det nog finnas mer tid för Skype än det fanns i Turkiet. Jag kan inte lova något för jag vet inte hur det kommer bli när jag börjar jobba sen men intron här är lugnare än det i Alanya. Idag har jag och Malin, den andra guiden här, gått runt och bekantat oss med FUE. Vid två var vi färdiga så då låg vi en stund vid poolen och ikväll ska vi ut och äta med de två andra i teamet. Vi bor på ett gammalt hotell med en massa lägenheter och komplexet är jättestort. Känns mer som att vi bor i Egypten eller Grekland när jag tittar mig omkring än Spanien.

Säsongen här kommer nog bli väldigt annorlunda mot den förra, precis som jag ville ha det. Men känns på sätt och vis tråkigt att vi är så få här och jag saknar en del från Alanya även om jag tycker om dem jag kommer jobba med här med. Men imorgon ska vi träffa Apollo och förhoppningsvis ska det blir lite fler att umgås med. Jag känner mig ganska rastlös men troligtvis ska det bli bättre när jag kommer igång med jobbet och ser mer av vad som finns att göra i FUE, är ju bara min andra dag här :P Har insett att jag nog ska stanna till april och det är över 6 månader.

Har tagit en snabbkik på hotellet där jag ska arbeta. Är det hotellet av Vings hotell som ligger närmast min lägenhet, cirka 10 minuter gångavstånd, så för er som vill hälsa på boka in er där om det går :) Det kommer nog bli bra om ett tag när jag fått ordning och styr på allt. Som det ser ut nu var det lite rörigt i barnklubben för det har varit ett annat aktivitetsteam på hotellet, men det ska nog bli bra när jag får mer koll och struktur på allt. Ni som känner mig vet att jag vill ha det så :P

 Är bara fredag idag men känns som tisdag, fick för mig att jag kom på en måndag. Får se när detta inlägg kommer ut med tanke på att jag inte har internet. Men imorgon ska vi i alla fall på båtutflykt och det ska bli kul att göra något :)


Tack för tiden hemma

Fyra dagar hemma, underbart. Jag har gjort allt jag velat göra. Klippa mig, äta svensk mat, träffa vänner och familj, träna, sova, handla, vaccinerat mig m.m. Okej det ska väl erkännas att jag gärna hade ätit lite mer svensk hemmalagad mat, men lite är bättre än ingen. Ikväll bär det av till Dalarna för att träffa brorsan som har hockeymatch och moster med familj. Imorgon bitti klockan 8 åker jag med planet mot Fuerteventura, FUE. Jag känner mig riktigt laddad och förväntansfull inför en ny säsong. Har en känsla av att denna kommer skilja sig en del från den andra. Dels för att det är en mindre destination menockså för att jag kommer ha lite annorlunda arbetsuppgifter. Jag kommer fortfarande att hålla i aktiviteter på ett hotell och ha service men vad mer det visar sig.

Nu har jag äntligen packat klart och fyllt mina två väskor. Kommer bli mer än 40 kg det kan jag säga, men jag ska faktiskt vara borta ett halvår eller mer. Vet inte när säsongen kommer sluta men antar att jag kommer jobba till april.

Men tack för tiden hemma. Var kul att träffa alla och jag vet att jag varit trött men jag har haft det trevligt i alla fall. Och njut av hösten, de fina färgerna på träden, den friska luften, vindarna, mörkret och myset. Inget land har så underbara årstider som Sverige. Kram :)
Några av dem jag träffat när jag vart hemma. (gamla bilder)

RSS 2.0