Första dagarna på GC


Nu har jag varit på Gran Canaria i nästan tre dagar, och kan inte säga annat än att det känns bra, riktigt bra :) Jag tror detta kommer bli en toppensäsong och tror dels att det är för att jag hade väldigt låga förväntningar på Gran Canaria som turistigare än turistigast. Än har jag inte sett så mycket, men det mesta av vad jag sett gillar jag. Jag tror också det kommer bli en bra säsong för jag har en bra känsla för vårt team. Jag trivs också där vi bor. Vi bor ovanpå kontoret i trerumslägenheter och jag kommer bo med en annan tjej. Men vi har eget badrum och kök så det är toppen!

Just nu håller vi på och bekantar oss med Gran Canaria. V har varit på skattjakt där vi åker runt för att svara på en massa olika frågor. Gick över förväntan måste jag säga. Vi hittade nästan allt så jag var imponerad av oss. Idag har vi varit på kamelsafari, så äntligen har jag fått rida på kameler. Imorgon ska vi på shoppingutflykt till Las Palmas, så det går ingen nöd på mig!



Utöver allt detta som är så bra har jag fått träffa Nalan och Malin igen. Nalan jobbade jag med i somras och Malin på FUE, förra vintern. Det var underbart att se dem igen. I vårt företag säger man aldrig hejdå, utan vi ses snart igen, och det stämmer så bra :)

Tiden bara sprang iväg


Så har sex dagar passerat, det känns som att det gått snabbare än när jag har tre dagar hemma, om det nu är möjligt. Nu lyssnar jag på podcast med Filip och Fredrik och försöker ta tag i packningen, just nu ser det ut som på bilden.

 

Jag kan inte bestämma mig för hur mycket jag saknar Sverige, under delar av Thailand saknade jag det jättemycket. Nu när jag varit hemma har den saknaden minskat. Jag saknar fortfarande årtiderna, smaksatt vatten, hemlagad svenk mat och ett "normalt" liv. Självklart även familj och vänner, men det är saknad på olika sätt. Det som är så bra med Gran Canaria nu är att det finns så mycket där, IKEA, bra shopping, partyliv, bra gym och ett mer normalt liv. Jag känner mig mer än redo och tycker det ska bli så kul att få nya arbetsuppgifter och lära mig en massa nya saker.



Försök till gruppbild med delar av släkten.

Har valt att inte försöka reflektera så mycket över hurvida jag saknar Sverige och hur länge jag ska jobba som guide. Jag trivs med det, så varför sluta. Vissa tycker att jag börjar bli gammal och borde flytta hem snart och skapa ett liv, men många tycker att jag ska fortsätta så länge jag trivs med det. Jag tycker som de sistnämnda, och ärligt talat, i längden är det min åsikt som väger tyngst och jag älskar guidelivet fortfarande :)

Upplevelsernas säsong


Ett av mina mål när jag började att arbeta som guide var att göra en säsong i Thailand. Det kändes exotiskt, spännande och annorlunda. Säsongen har inte riktigt varit som jag förväntat mig. Det har varit min lugnaste säsong både arbetsmässigt och festmässigt. Det var ju min första säsong som ”vanlig” guide och inte aktivitetsguide men det var inga problem. Om säsongen varit lugn på dessa fronter har jag å andra sidan fått fler upplevelser med mig i bagaget än någon annan säsong. Alla mina mål och önskningar som jag hade har jag gjort. Det är allt från att ta dykcertifikat, åka till Kuala Lumpur och besöka en paradisö. Allt har skett och mer jag inte räknat med.




Jag kommer sakna Thailand som jag alltid saknar platserna jag en gång bott på. Jag kommer sakna atmosfären, massagen, fruktshaksen och att allt är så billigt. Jag kommer också sakna thailändarna till en viss del. Men jag känner mig mer än redo för nya utmaningar och upplevelser. Säsongen har varit för lugn för mig och nu ser jag fram emot mer action på arbetsfronten, nya vänner och nya platser att se. Som jag saknar en plats när jag åker därifrån, lika kul tycker jag det är att komma till en ny.

 

Det som kommer bli mitt hem det närmaste halvåret är Gran Canaria där jag sagt att jag aldrig skulle arbeta. Men som med så mycket annat i detta jobb, man vet aldrig vad som sker, och det är där vi har charmen.

 Teamet på Lanta


Ett bra avslut


Då är det bestämt, jag hör inte hemma på lyxhotell. Jag och Sandra har haft det jättemysigt och avslappnande, men det är lite för lugnt för mig, och fint. Man kan inte slänga sig i poolen som man vill utan att få blickar och mat, som inte alltid ens är god, kostar skjortan. Men vi har haft det härligt ändå!

 

Simmat till poolacess delen som man egentligen inte fick men vi hade lyckats missa avspärrningen. Inte behövt betala för en lunch, vilket vi tror har att göra med att vi charmade restaurangchefen. Varit på stenmassage där vi fick använda nättrosor, riktigt snyggt! Där blev vi tillfrågade om vi var solbrända för då kunde det göra lite ont. Jag och Sandra kollade på våra röda ansikten och sa sen i kör, nej då inte så farligt. Det gick bra också och var riktigt skönt förutom då min massör råkade få en sten att glida till min nacke och stanna där, så nu har jag ett fint brännmärke.



Vi är utöver detta säkra på att det spökade på vårt rum! Jag är ju lite velig om jag tror på spöken eller inte, men efter vår massage när vi kom tillbaka till rummet hade någon ändrat vårt täcke och satt på TV:n. Det var inte städerskorna för de hade varit där innan. Jag försökte bortförklara det, men när Sandra fick en kudde kastad på sig när vi skulle somna fick jag lite lätt panik. Vi sov med lampan tänd den natten. Ett tag övervägde jag att ringa receptionen, men hur skulle det låta. ”Hej, det spökar på vårt rum. Kan vi få byta?” Ja, dumma svenskar, haha.


Ja, den där Remix har jag nog hört talas om

För att avsluta varje säsong har man oftast en kick-down där man gör något roligt tillsammans. Denna gång var vi indelade i två lag och hade olika tävlingar på stranden. Vi fick paddla på en bräda ut till en kayak i vattnet och tillbaka, ha stafett med våtdräkt, simfötter och cyklop samt lite olika tänketävlingar. När vi höll på med den fjärde tävlingen började det regna, eller ja ösa ner. Det var hur mysigt som helst. De flesta försvann men vi badade i poolen och sen spelade vi volleyboll, och efter ett tag sprack det upp igen. Jag älskar regn, den för med sig någon frihetskänsla och det är som bäst när det öser ner.




På kvällen sen hade vi gemensam middag och diplom delades ut. I slutet av säsongen har vi nomineringar som jag skrev tidigare. Kan ju säga att jag fick två. Den ena var inte ett dugg förvånande, säsongens kommentar. Jag trodde att ”Remix” var en artist och sa ”Remix? Ja, han kan jag nog ha hört talas om". Vilket man skrattat åt hela säsongen, men det är min grej att säga det som faller mig in. Det är bara att inse, det skulle inte vara lika roligt utan mig. Sen fick även jag och Azra BFF, Best Friends For Ever haha. När vi sågs under säsongen var det inte tyst en sekund och vi hade alltid nya planer. Nu är säsongen snart slut men vi har redan nästa sak planerad, semester på Cypern.



Nu kanske ni undrar vem som vann tävlingarna på kick-down, men det är ju faktiskt inte viktigt att vinna så jag låter det vara ;)


Bangkok baby!


Nu har jag verkligen nedräkning, 2 ½ arbetsdag kvar! Jag kom hem från Bangkok i måndags där jag besökt Jessica och Hanna. Var så härligt att komma till en storstad igen. Fullt med människor överallt, en massa trafik och framförallt liv och rörelse, det hände saker.

När jag landade fick jag ta en taxi från flygplatsen, då trodde jag att jag skulle dö då han körde snabbt och det fanns inget bälte. Inte riktigt van vid trafiken än. Åkte och mötte Jessica, och det var underbart att se henne igen! Inte kändes det som 1 ½ år sen vi såg, utan max några veckor. Vi hade en massa att prata om :)

 
Skattjakt vår första säsong.

Min första dag var det utforskning av köpcentrum. Jag hittade inte så mycket, men köpte bl.a. en ny telefon med touchscreen. Behöver jag säga att jag inte fattar någonting haha. Men ge mig några månader bara. Jag fick vara med på en enkät om köpvanor på facebook, tills jag sa att jag var ledsen men jag förstod inte vad thaikillen sa så det skulle inte bli något bra resultat från mig. Då tackade han och berömde min engelska, och då kan ni förstå om han tyckte jag var bra, hur hans engelska var ;) Jag besökte Terminal 21, ett köpcentrum som på varje våning har ett land som tema. Det var Paris, Istanbul, London med mera, till och med toaletterna är inredda. Så jag sprang runt på varje våning och besökte toaletterna, viktigt!

 
I väntan på Sky Train som jag tog helt på egen hand!

På kvällen gick vi ut med några andra guider och hade riktigt kul. Dagen efter skulle vi ta en promenad i Lumpini parken som Jessica sagt är Bangkoks Central Park, och den var riktigt fin. På kvällen var det bio och någon hemskt tråkig film som hette ”The good doctor”, eller så var den för djup för oss, vad vet jag :)



Sista dagen vankades marknad och basketmatch. Vi tajmade in bra och till till matchen när det bara var två perioder kvar, och tacka för det för jag hade inte kunnat sitta en minut längre med alla avblåsningar. På kvällen sen träffade vi två av basketkillarna och jag kunde inte sluta stirra på deras längd. För en gång skull kände jag mig kort.



Var underbara dagar med känsla av storstadsliv. Jag som trodde jag ville bo lite avsides på landet är velig nu igen, storstad eller landet? Det återstår att se.


Nu är det bara det bästa kvar


Nu ni, nu har jag 6 ½ arbetsdagar kvar från imorgon och 8 lediga. Nedräkningen har börjat och det bästa nu är att jag har så mycket roligt kvar. På torsdag åker jag till Bangkok och har börjat packa lite lätt. Jag åker direkt från arbetet på flygplatsen och iväg, kan knappt bärga mig!Nedan är Jag och Jessica när vi jobbade i Alanya, det är bl.a. henne jag ska träffa.



På onsdag har vi vår Kick-down, ett avslut, på säsongen. Vi ska ha olika tävlingar på stranden och jag hoppas på vinst för mig. Ni vet att det viktiga är ju inte att delta utan att vinna ;) På kvällen kommer vi äta middag tillsammans och ge ut nomineringar som säsongens fuck up och säsongens sunshine.

På arbetsfronten har jag varit aktivitetsguide två eftermiddagar. Har bl.a. haft barnklubben, volleyboll och minidisco. Jag saknar barnen och det är kul att ha en del aktiviteter, men jag känner att jag valde rätt i att vara ”vanlig” guide den här säsongen. Jag har också vunnit den säljtväling som pågått i två månader, så GRATTIS till mig! Så de sista tre dagarna innan hemkomst ska spenderas på lyxhotell med Sandra, ja jag tackar jag. Det är här vi ska bo :D ttp://www.sofitel.com/gb/hotel-6184-sofitel-krabi-phokeethra-golf-and-spa-resort/index.shtml


RSS 2.0