Istanbul <3

Då har jag upplevt Istanbul, mitt största mål för denna säsong :) Det har varit tre dagar med många intryck och lite sömn. Självklart har vi besökt de typiska turistplatserna som den Blå moskén, Topkapi palatset och Grand bazar. Men vi har också varit över till den asiatiska sidan med båt. Den sidan var mycket lugnare och mysigare än den europeiska. Shopping var av hög prioritet och vi hade sådan tur att det var rea!

 

Tur har vi haft från starten av vår resa då vår första taxichaufför i stort sett var uppvuxen i Istanbul och gav oss en massa tips. Jag hade ju med Nalan som kan turkiska vilket hjälpte mycket. Två tjejer på ensam resa, en blond och en turkisk kommer man långt på. Vi har fått rabbatter på restauranger, gått på toaletter som inte varit till för allmänheten och skrattat över de kommentarer vi fått på turkiska av män som inte trott att vi förstår vad de säger. Den bästa var av tre killar på vägen. Kille 1: Sluta stirra det blir pinsamt för dem. Kille 2: Det är heligt att stirra på snygga!

Medan vissa kanske skulle läst å mycket innan Istanbul hade vi fått några tips från internet och också av en tjej som bor där. Vi gjorde en del men vi hade inte särskilt stora förkunskaper om platserna. Men inte gjorde det något utan vi fick se det vi ville. Vår sista sevärdhet var Topkapi palatset där sultanerna bodde förr. En del skulle säkert kolla i varje vrå. Vi gick där en timme sen låg vi på gräset och letade efter fyrklöver. Vi hittade tre stycken! Jag och Nalan var överlyckliga båda två och det var ett perfekt avslut på vår resa i Istanbul.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0