Look a like?

Servicetelefonspasset jag hade gick helt okej. Fick fyra samtal och det senaste var vid 3 på morgonen om jag minns riktigt. Jag vaknade med ett ryck när den ringde och försökte få ur mig ”Välkommen till servicetelefonen du pratar med Linnea”. Först blev det mest mummel, men då fick jag bara säga det en gång till. Det enda jag inte förstår mig på är gäster som ringer mitt i natten och klagar på städningen, lite svårt för mig att göra något åt det då :P

I tisdags hade vi vår sista städning av lägenheterna, så nu blir det inga nya lakan eller handdukar. Byte av sopor och rengöring av golv. Vi som har haft det så bra! Även poolen är stängd och grön nu. Känns lite konstigt och huset blir mer och mer tomt. Våra små kattungar som adopterats måste vi göra oss av med nu också, vi ska försöka hitta ett katthem åt dem.

I måndags när jag satt och pratade med en gäst kände jag hur något stack till på underarmen. Kollade och där var en getinggadd men ingen geting. Tänkte att det gjorde ont, men inte så ont som jag jämt inbillar mig att det ska göra och funderade därpå varför jag är så rädd för getingar. Efter detta sprang jag dock i panik till Rosa då gadden pulserade. Hon sa åt mig att ta till sjuksköterskan som ville sända mig till doktorn, men aldrig att jag åkte dit så det fick han lösa på plats :)

En liten fråga såhär på slutet. Tycker ni att jag är lik någon kändis? De jag jobbar med påstår att jag liknar prinsessan Diana men jag håller inte med. Vi har nämligen börjat sätta upp ”Look a like” bilder på kontoret därav min fråga.

 


28 days to go


Det märks att vi börjar att närma oss slutet av säsongen. Fler och fler åker hem. Detta innebär bl.a. att jag snart kommer ha dansk flygplats och danska välkomstmöten igen. Vi kommer även att ha servicetelefonen under natten. Det vill säga om gästerna ringer Vings nummer så kommer de till en av oss guider. Jag är den första ut nu på fredag. Det är vanligt att man har det på mindre destinationer men vi har haft en sån tur att ha callcenter så vi har inte behövt det. Är lite spänd på hur det kommer att gå, hur mycket den ringer och om jag hör när den ringer haha. Berättar mer om det senare.

I fredags hade jag även min första riktigt arga gäst. Han skrek på mig på flygplatsen för att bussen kört ifrån honom. Ett tag trodde jag att han skulle slå till mig men allt gick bra :) Tänkte den morgonen att jag har alrig haft någon riktigt, riktigt arg gäst än, men se där kom det. Bra erfarenhet det med.

Annars har det hänt två roliga saker. I barnklubben i måndags var det inte så många barn till ansiktmålning så vi målade även två vuxna karlar. Jag blev mycket nöjd med resultatet eller vad säger ni?




















Igår åkte jag runt i motorbåt, det gick fort som bara den och var superkul! Har konstaterat att när jag slutat jobba som guide ska jag börja jobba med vattensporter. Men enligt Nalan som spådde mig igår kommer jag jobba som guide i minst 3 säsonger till men även leva ett långt liv så jag hinner nog med det :)

Födelsedagsfirande (igen), bröllop och kick-down!


Mormor varje gång jag skriver bloggen nu så tänker jag på dig och vad Marie sa att jag måste lägga upp bilder så ni får se, så jag ska försöka med det.

Har hänt en del sen sist. Jag också Rosa fixade en gemensam födelsedagsfest för oss där vi bor. Till festen gjorde vi väldigt fina inbjudningskort i barnklubben. I stort sett alla vi jobbade med kom och på kvällen gick vi självklart ut och hade det riktigt kul :)



I lördags var vi på turkisk bröllopsfest. Det är en som vi arbetar med som gifte sig. Gäterna var cirka 400 så det var en hel del folk. Det var på en golfbana där det hade satts upp lampor och mycket var i vitt och superfint. Jag som inte känner att jag måste gifta mig eller haft det som en dröm som många andra övervägde det när jag såg festen man får ha ;) Vi stannade inte särskilt länge då vi var trötta men hann se bröllopsdansen, tårtan (!) och en turkisk magdanssös.



I måndags var det Kick-down. Det kan ses som en teamdag med avskedsfest på kvällen då alla snart ska åka härifrån till nya platser. Vi spelade bowling på eftermiddagen och åt glass. På kvällen hade i en egen båt som släppte av oss inne i Bodrum på bargatan. Var riktigt kul att kliva av båten mitt inne i Bodrum. Kvällen var riktigt lyckad!


När det är som svårast behöver man det som mest


Förra lördagen var inte rolig. Jag fick besked om att jag skulle flyga från Bodrum den 21 oktober och då om kvällen till Danmark. Sedan skulle jag flyga till Thailand den 24 oktober. Om jag hade haft riktig otur där hade jag fått en dag hemma. Inte en hel vecka som jag var inställd på. När jag insåg det blev jag arg och sen försökte jag acceptera det. Tog ett tag innan det kändes lite bättre men i tisdags vände det. Men chef har nu fixat att jag får vara hemma i tre dagar istället för en! Blev toppenglad. Så kommer hem den 20 oktober vid 13-tiden och åker igen den 24:e.

Tre dagar känns kanske lite för er som är hemma men jag har insett att man hinner mycket på tre dagar. Shoppa, träffa familj och vänner samt packa om och äta svensk mat. Om jag har tur hinner jag även med träning och lite vila. Om inte kan jag ju alltid vila på planet :)


En fin gåva

Oj vilket födelsedagsfirande, eller snarare presenter. Har nu konstaterat att man får fler paket om man jobbar som guide än om man bor i Sverige så ska kanske fortsätta ett tag med det ;) Fick bikinis, godis, bok, pengar, tidningar och annat som jag önskat mig. Allt var toppen! Så tack för alla presenter! Det enda var väl egentligen att jag fick lite för mycket godis haha så har gett bort hälften, men då blir de andra glada.

Har ju haft besök och jag har haft en dags extra ledighet. Har varit på hotellet och vi har mest tagit det lugnt. Solat, badat och spelat skipbo, skipbo, skipbo. Precis vad jag ville :) Jag har sovit i våningssäng och vaknat vid halv 8 på morgonen. Konstigt nog blev jag tröttare av att vara ledig än när jag jobbar. Var kul att de kom, mamma, pappa, Marie och Bjarne. Så nu har även de sista sett hur jag jobbar.



Har haft världens sötaste barn på hotellet och av en familj fick jag en present innan de åkte hem. Ett litet armband där det stod ”Vi kommer att sakna dig” och en liten lapp. Blev nästan tårögd. Ibland får man extra bra kontakt men någon familj men brukar inte vara mer än en eller ett par under en säsong, men varje gång det sker är det lika kul.


RSS 2.0