Nyår


Nu står det och gläntar på dörren, det nya året, 2011. Många har stora planer, förändringar som ska göras, löften som ska hållas. Jag har avgett ett nyårslöfte i hela mitt liv tror jag och det var så längesen att jag inte minns vad det var. Om jag ska vara ärlig är jag inte så mycket för just nyårslöften. Det är ett nytt år som kommer, det är på sätt och vis en nystart för oss alla. Men kom ihåg, en förändring kan du göra vilken dag som helst. En dröm kan du börja sträva mot närsomhelst. Det jag vill säga är att om det inte går som du tänkt med ditt nyårslöfte, avge ett nytt, på en måndag, onsdag eller lördag. Sätt upp ett nytt mål, något just du vill. För kom ihåg för att du ska uppnå ditt mål är en av de viktigaste bitarna motivationen för att uppnå det och tron på att du kan. Jag hittade ett citat en gån som löd:

"Du kan tror att du kan
 Du kan tro att du inte kan
 I bägge fallen har du rätt"

Så tro på dig själv och hitta motivationen så lovar jag dig att det kommer bli lättare för dig att uppnå just Ditt nyårlöfte!

GOTT NYTT ÅR!

Jag hoppas ni får en underbar härligt nyårsafton. Om det inte blir som du tänkt dig, gilla läget det är ju ändå "bara" nyår ;)



Och mamma, förlåt igen för att jag glömde din födelsedag.

KRAM <3


Julafton

Julen gick fint fint så nu vet ni det om ni varit oroliga. Julstämningen kom på julafton nere på södra Fuerteventura tillsammans med de andra guiderna. Det var fixat jättefint med julpynt, julgran och långbord. Vi hade på Kalle Anka i bakgrunden, för som vanligt var det ingen som verkligen tittade. Sedan åt vi julmat. Skinka, sill, lax, potatis, hemgjord rödbetssallad, ägg med kaviar och mycket mer. Det var supergott och Madde hade lagat hela dagen vilket min mage var mycket tacksam för.



Efter maten var det julklappsutdelning. Alla hade fått dragit en lapp med ett namn på och till den skulle man köpa en julklapp för cirka 30 euro. Jag hade köpt en helkroppsmassage till Malin och själf fick jag en påse med en massa olika tvåler, ljus, bodylotion m.m. Jag var mycket nöjd och det verkade de flesta vara. Efter julklapparna var det dags för efterrätten och julgodiset där jag gick in som hårdast. Solresor tjejerna hade bakat fudge, kola och knäck. Jag vet inte om det var för att det var så längesen jag åt godis men det var nog det godaste julgodis jag ätit.

Senare under kvällen gick vissa ut medan jag somnade i min säng som var soffan. Överlag var det en mysigt julafton och det gick över förväntan för att vara första julen utan familjen. Det som var skönt var att det var fler än jag som hade sin första jul utan familjen. Så julstämningen kom på julafton tillslut :)

Jag hoppas ni hade en bra jul hemma med!


Julen är här - och även värmen


Min julkänsla är lika med 0. Har aldrig skett förut då jag älskar julen och allt som hör till. Pyntet, snön, mörkret, myset, julkalendern m.m. Men   här nere lyckas jag inte riktigt få någon julkänsla. Har dels att göra med klimatet men också att jag inte har gjort så mycket för att få den att infinna sig, är nämligen livrädd för att få för stor hemlängtan då. Jag har i alla fall fått mina första juklapp av några gäster som åkte hem i måndags. Väldigt uppskattat måste jag säga :)

Idag har jag haft luciatema i barnklubben. Detta har inneburrit guldglitter precis överallt (glada städerskorna kommer bli) samt att jag gått runt på hotellet och sjungit luciasånger högt och tydligt. Barnen hjälpte till så gott de kunde men någon måste ju ta ton och sjunga hela låten och det fick jag snällt göra. Det finns på film, inte som jag äger dock utan gästerna men ändå.

Jag har kommit igång med träningen nu i alla fall. Hade mitt startskott i lördags då jag var på tre olika träningsklasser på ett träningshotell. Jag var inbjuden dit av en tjej som jobbar där. Min lycka var total när jag kliver ur bilen och ser en massa människor i träningskläder samt en stor tennisplan där de höll många av klasserna. Jag kände mig som hemma. Detta gjorde att jag äntligen köpt kort på gymmet här i Corralejo. Gick dit igår och det tog min 30 minuter med en snabb promenad. Har träningsvärk idag som jag ofta får och det är helt underbart :)

Två korta saker till:

1. Med tanke på hur duktig jag är på att uppdatera min blogg tycker jag att jag borde få mer kommentarer :)
2. Surfare, särskilt engelska, är väldigt snygga.

Så nu vet ni det.

One thing at a time


En sak i taget var det jag och inte allt på en gång, så minskar jag min stress. För idag har jag som så många andra gånger viljat göra ALLT på en gång. Hjälpa gäster, fixa med aktiviteter, höra om gästrena fått det de bett om fixat, gå ut med gåvor, redovisa med mera. Om jag skulle prioritera och tänka att det inte är så farligt om inte allt fixas och något går fel samt slutar lägga mig i alla andras arbeten. Ja då skulle nog min stress minska radikalt. Är en bit kvar men bara att jag tänker på det är en bit på vägen.



I helgen har jag nästan till 100 % bestämt mig för att åka till Playitas och träna hela lördagen. Jag blev inbjuden dit och jag får på i en annan guides lägenhet. Blir nog på egen hand men har ju alltid vilja åka dit så varför ínte. Hoppas, hoppas att jag blir frisk till dess. Har haft en rejäl förlylning med halsont och är inte riktigt på topp än. Ska bli spännande att se hur det går med tanke på att jag vilat länge nu och inte alls är lika vältränad som för 1 år sen. Jag peppar mig själv för fullt nu för att äta bra och ta tag i träningen, det är ju inte så att jag inte vet hur man gör :P

Något jag får mer och mer insikt om är att jag är oerhört bra på mitt jobb. Jag får mycket beröm av gästerna och de jag arbetar med. Jag försöker även själv att hela tiden reflektera över det jag gör. Utöver detta tycker jag att jag är mer serviceinriktad än jag någonsin trodde var möjligt. Jag är alltid glad och har oftast mycket energi till mina aktiviteter. Jag vet vad jag gör, är social, ser många individer och kan hantera kritik. Det ni :)

En lite rolig grej som avslut. Jag blev stoppad i en poliskontroll igår natt. Tackade min lyckliga stjärna att jag hade körkortet med mig och inte ens smakat med tungan på lite alkohol. Det komiska, eller skrämmande, är att polisen frågade på spanska om jag druckit alkohol. Jag sa nej och då fick jag bara åka fast än han hade alkoholmätare i handen. Hur ska han veta att jag talade sanning?


Lite är bättre än inget


Att vara guide kan inneberäa fest, fest, fest eller upplevelser av alla dess slag eller en blandning. Min förra säsong var mest upplevelser, denna är mest fest. Jag skulle vilja se mer av ön men oftast är vi helt utslagna på lördagar då barerna inte stänger förr än klockan 6 på morgonen. Idag skulle jag vilja åka till Isla las Lobos som ligger lite utanför FUE med båt, cirka 10 minuter. Men sannolikheten att jag tar mig dit idag är inte särskilt stor då jag inte vill åka ensam. Men man vet aldrig jag kanske får med mig Malin :) Det jag vill säga är att det finns saker jag vill göra här som att se den allra södraste spetsen, vulkanen på Lanzarote, åka till Playitas (ett stort hotell med massa aktiviteter) och ha stått på en surfbräda. Helst skulle jag vilja ha hälsat på på Gran Canaria också då jag känner många som jobbar där. Men tiden går så himla fort, veckorna bara rinner iväg. Jag har varit här i 8 veckor, hur gick det till?

Men samtidigt som jag känner att jag vill uppleva allt det där är det så skönt att gå ut på fredagar och annat folk än de man arbetar med. Danska, sjunga och bara ha kul. Så jag får helt enkelt göra ett val. Denna säsong kanske inte är en upplevelse säsong som den förra då jag väljer festen före det andra, och kanske är det det jag behöver? Jag tror ändå att jag kommer minnas denna säsong som helt underbar. Och en sak är säker, att jag utvecklas något enormt. Jag har märkt att jag tål stress bättre och är mer spontan (Mycket mer). Samtidigt måste jag hela tiden ta egna beslut och lite på att de är de rätta.

Nog om mitt filosofinlägg. En roligt sak är att jag blev adopterad till Göteborg av några gäster. Barnen i familjen tyckte så mycket om mig att de ville adoptera mig och båda erbjöd snällt sina sängar. Hur söta som helst. Jag sa att jag kommer ner när de hittat en kille där åt mig ;)

Hoppas allt är bra hemma och att julstämingen börjat komma. Stor kram

RSS 2.0